export

03/11 t/m 11/11November

Organisator

Locatie

O.a.: Batam, Jakarta, Surabaya

Deelnemers

  • Corrosion & Water-Control BV
  • CSI Control Systems
  • IMT BV
  • Transocean Coatings
  • Twentsche Kabelfabriek BV
  • Winteb VOF

Handelsmissie Indonesië 2012

Handelsmissie Indonesië: Tientallen waardevolle bezoeken in 3 steden

De handelsmissie naar Surabaya, Jakarta en Batam heeft waardevolle contacten en informatie opgeleverd. De gestage economische groei van Indonesië en nieuw maritiem overheidsbeleid biedt kansen voor Nederlandse bedrijven. HME Singapore gaat zich inzetten om deze kansen bereikbaar te maken via lokale ondersteuning.

Klein en effectief
Een delegatie van Nederlandse maritieme bedrijven bezocht Indonesië van 4 t/m 10 november. De groep werd ondersteund door HME Singapore, die de organisatie van de missie op zich nam. De kleine groep bestaande uit 6 deelnemende bedrijven bleek bijzonder effectief; in een week tijd zijn 11 werfbezoeken in 3 steden bezocht, er zijn bezoeken gebracht aan vakbeurs IndoDefence/IndoMarine, contacten zijn gelegd met 10 rederijen in Jakarta, het Institute of Technology in Surabaya is bezocht, en er is kennisgemaakt met nog eens 15 scheepswerven in Batam. Tijdens de bezoeken was voor elke deelnemer voldoende tijd om onderling kennis uit te wisselen. De eerste aanvraag vanuit Indonesië kwam al in dezelfde week binnen bij één van de deelnemers!

Lokale aanwezigheid
Duidelijk werd dat lokale aanwezigheid cruciaal is voor het zakendoen in Indonesië. Daarbij wordt Singapore gezien als eerste aanspreekpunt buiten Indonesië. Vervolgafspraken zijn reeds gemaakt door HME Singapore, die een brugfunctie kan vervullen voor Nederlandse bedrijven. Meer informatie over de mogelijkheden van HME Singapore zijn hier te vinden.

Fotoverslag
Bekijk hier het fotoverslag van de missie.

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met Marjan Lacet, General Manager HME Singapore Branch, via T: +65 655 961 80 of E: [email protected].