Eendaagse chartervlucht richting SMM met korting voor leden

TradeFairs.nl biedt speciaal aan leden van Vereniging Holland Marine Equipment en VNSI 1-daagse chartervluchten vanaf Rotterdam The Hague Airport naar de beurs SMM 2014 tegen een aantrekkelijk kortingstarief. De chartervluchten staan gepland op 9 en 10 september.

Het programma luidt als volgt:

07.00 uur Vertrek met CityJet vanaf Rotterdam The Hague Airport
08.10 uur Aankomst luchthaven Hamburg en aansluitend transfer per touringcar naar de beurs SMM 2014
09.30 – 18.00 uur Individueel bezoek aan de beurs SMM
18.00 uur Transfer naar de luchthaven
19.30 uur Vertrek naar Rotterdam
20.40 uur Aankomst Rotterdam The Hague Airport

Hierbij is inbegrepen:

- Vluchten met CityJet heen en terug
- Alle luchthavenbelastingen
- Ontbijt en lichte maaltijd aan boord
- Transfers tussen de luchthaven en de beurs
- Reisbegeleiding

De ticketprijs bedraagt € 449,00 per persoon. Voor leden van Vereniging Holland Marine Equipment en VNSI geldt een speciaal tarief van € 395,00 op deze dagvlucht (Let op: actie is geldig bij boeking voor 1 juni a.s.).

Inschrijven
Klik hier voor meer informatie en om direct in te schrijven.

Seminar: Emissies in de haven

Als het aan het Havenbedrijf Rotterdam ligt is de Rotterdamse haven in 2030 wereldwijd koploper op het gebied van efficiency, duurzaamheid en veiligheid van de scheepvaart. Samenwerking met de maritieme sector is hierin essentieel. Het seminar ‘Emissies in de Haven’ op woensdagmiddag 21 mei van Platform Schone Scheepvaart gaat in op de diverse uitdagingen van de haven en de maritieme sector om samen duurzaam te groeien.

Seminar
Zonder scheepvaart geen succesvolle Global Hub of Europe’s Industrial Cluster. De overslag neemt in de toekomst toe, net als de grootte van schepen. De efficiëntie van zee-, binnenvaart en dienstverleners moet omhoog, de milieubelasting van de scheepvaart omlaag en de nautische veiligheid moet gewaarborgd blijven. Tijdens het seminar wordt inzicht gegeven in de belangrijkste regelgeving met betrekking tot emissies in de haven. Daarnaast wordt verder ingegaan op de faciliteiten die geboden worden om het milieu en de leefomgeving in havens te verbeteren. Het interactieve seminar wordt afgesloten met een forumdiscussie onder leiding van de dagvoorzitter dhr. Jaap Jelle Feenstra van Port of Rotterdam. Hier krijgt u de gelegenheid om verder in discussie te gaan met de sprekers.

Programma
Klik hier om het programma te bekijken.

Voor wie
Dit seminar is bedoeld voor de hele maritieme sector: reders, werven, toeleveranciers, kennisinstellingen, klassebureaus, havenautoriteiten, overheden en studenten.

Datum en tijd
Woensdag 21 mei 2014, ontvangst om 12.30 uur en om 16.45 uur netwerkborrel.

Locatie en routebeschrijving
EIC Mainport Rotterdam
Noordzeeweg 6
3181 ML Rozenburg
Havennummer 5325

Klik hier voor een routebeschrijving.

Kosten
Voor leden van bij het platform aangesloten organisaties € 75,- p.p, niet leden €100,- p.p. en studenten €25,- p.p.

Aanmelden
Klik hier om u aan te melden.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met David Anink, sectormanager Scheepsbouw Nederland, via T: 010 44 44 333 of E: [email protected], of met Sanne de Vleeschhouwer, HME’s projectmanager innovatie, via T: 010 44 44 333 of E: [email protected]. Voor meer informatie over het Platform Schone Scheepvaart kunt u terecht op www.schonescheepvaart.nl.

SEA Japan editie was grootste ooit

Afgelopen week vond SEA Japan plaats in Tokyo, in het Tokyo Big Sight Exhibition Center. Verdeeld over 2 hallen (East Hall 1 & 2),  namen 489 exposanten deel uit 27 landen en regio’s. Onder de exposanten ook diverse Nederlandse bedrijven die zich hadden verenigd in het Holland Paviljoen.

De beursorganisatie heeft bekend gemaakt dat deze SEA Japan editie de grootste ooit was. Het totaal aantal bezoekers lag dan ook op 18.632, een stijging ten opzichte van 2 jaar geleden toen er 17.728 bezoekers naar de beurs kwamen.

Netwerkreceptie
Op donderdagmiddag vond in samenwerking met de Nederlandse ambassade in Tokyo een netwerkborrel plaats in de Holland Lounge van het Holland Paviljoen. De netwerkreceptie werd goed bezocht.

Online fotoalbum
Klik hier voor het online fotoalbum.

Meer informatie
Neem voor meer informatie over deze beursdeelname contact op met HME Singapore’s General Manager Marjan Lacet via T: +65 65 59 61 80, M: +65 91 47 90 75, Skype: hmemarjan of E: [email protected]

Holland Paviljoen op INMEX China

Groeit INMEX China deze editie weer stevig door? De beurs vindt dit jaar van 10 tot en met 12 december plaats in Guangzhou en ook deze keer is er een Holland Paviljoen op de beurs. Afgelopen editie (2012) brak de beurs alle records met 550 exposanten (332 lokaal, 218 internationaal) en in totaal 10.120 bezoekers. Het aantal internationale bezoekers nam toe met 10%. Bent u erbij a.s. december? Boek nu uw stand in het Holland Paviljoen!

De Chinese markt
Qua opleveringen van nieuwe schepen pakte China de koppositie in 2013 met 35% van de opleveringen (13,4 miljoen CGT), tegen 32% voor Zuid-Korea (12 miljoen CGT). In de sterk aantrekkende markt gedurende 2013 hebben de Chinezen de koppositie qua orderintake terugveroverd op de Koreanen met 40% van de nieuwe orders. De Chinezen hebben ook het grootste orderboek ter wereld, met ruim 36% van het totale tonnage. Naast de vertrouwde productie van bulkcarriers, tankers en kleinere tot middelgrote containerschepen, laten de Chinezen zich in toenemende mate gelden op het gebied van grote containerschepen, offshore schepen en –platforms en andere complex tonnage zoals LNG tankers. Wat betreft de offshore platforms concurreert China vooral op prijs met Singapore. Ook komen er inmiddels grote aantallen Platform Supply Vessels van Chinese werven. Deze zijn voor een groot deel bestemd voor de markt in China en omringende landen in Azië, maar een groeiend aantal vindt ook zijn weg naar Europa. In de wervensector is sprake van een consolidatieslag, waarbij de grote staatsondernemingen China State Shipbuilding Corporation (CSSC) en China Shipbuilding Industry Corporation (CSIC) zichzelf aan het herstructureren zijn met hulp van de staat. De Chinese overheid wil dat de wervensector slagvaardiger wordt en zich meer gaat richten op specialistisch complex tonnage met een grotere toegevoegde waarde.

INMEX China
Op de zesde editie van INMEX China is 162 m² gereserveerd voor het Holland Paviljoen. Nederland neemt een prominente plaats in op de beurs en is zoals van ouds verzekerd van een goede locatie bij de hoofdingang van de hal.

Wilt u meer weten over het Holland Paviljoen op INMEX China?
Klik hier voor meer informatie en de mogelijkheid om in te schrijven of neem contact op met HME Singapore’s General Manager Marjan Lacet via T: +65 65 59 61 80, M: +65 91 47 90 75, Skype: hmemarjan of E: [email protected]

Samen aan de slag met uw exportplannen

Heeft uw bedrijf de ambitie om zaken te gaan doen met het buitenland of met nieuwe maritieme regio’s? Heeft uw bedrijf geen of beperkte exportervaring of beperkte exportervaring in bepaalde regio’s/markten? Dan komen wij graag bij u langs om met u over uw exportplannen te praten! Sterker nog: we maken ook nog eens een rapport van onze bezoeken en adviezen aan u.

Als onderdeel van de Starters for International Business (SIB) regeling, die wordt uitgevoerd in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), verwachten HME en Scheepsbouw Nederland binnen enkele weken aangewezen te worden als officiële exportconsulent. De regeling Starters for International Business is bedoeld om MKB-bedrijven op weg te helpen met hun exportambities. Meer specifiek voor MKB-bedrijven:

  • die geen of weinig ervaring hebben met zakendoen op (bepaalde) buitenlandse markten,
  • die export vast willen inbedden in hun onderneming of hiertoe reeds hebben besloten,
  • die beschikken over een organisatie en voldoende geld en
  • die bereid zijn tijd en geld te investeren om echt stappen over de grens te zetten.

Voor meer informatie over de SIB regeling, klik hier.

Ons aanbod
Is deze regeling interessant voor u? Schakel ons dan in als uw exportconsulent. Wij bieden u dan ten minste twee persoonlijke gesprekken met de directeur van Scheepsbouw Nederland, dhr. Peter Zoeteman. Hij komt langs voor een eerste gesprek om met u te sparren, u te voorzien van advies en te bepalen waar de aandacht op komt te liggen bij het vervolgtraject. Zoeteman volgt dit op met een tweede bezoek aan uw bedrijf. Vervolgens staan ook de andere collega’s van het exportteam klaar om u verder te helpen. Het totale traject van advies bestaat uit minimaal drie ontmoetingen + benodigde follow-up op afstand. Als resultaat van dit gezamenlijke traject ontvangt u aan het einde een rapport.

Kosten
Deelname aan Starters for International Business kost u niets. Zodra uw aanmelding bij RVO is ingediend en goedgekeurd, ontvangt u een voucher. Deze wisselt u bij ons in tijdens het eerste gesprek. De kosten zijn dan volledig gedekt. Kosten die voortvloeien uit de gesprekken (zoals eigen marktonderzoek, internationale reizen) vallen hier buiten.

Meer informatie & aanmelden
Klik hier voor meer informatie en de mogelijkheid om uw interesse in de SIB regeling kenbaar te maken of neem contact op met algemeen directeur van Scheepsbouw Nederland Peter Zoeteman via T: 010 44 44 333 of  E: [email protected] of met HME’s Export Promotion Manager Arne Heutink via T: 010 44 44 333 of E: [email protected].

Persoonlijk advies van exportconsulent

Heeft uw bedrijf de ambitie om zaken te gaan doen met het buitenland of met nieuwe maritieme regio’s? Heeft uw bedrijf geen of beperkte exportervaring of beperkte exportervaring in bepaalde regio’s/markten? Dan komen wij graag bij u langs om met u over uw exportplannen te praten! Sterker nog: we maken ook nog eens een rapport van onze bezoeken en adviezen aan u.

Als onderdeel van de Starters for International Business (SIB) regeling, die wordt uitgevoerd in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), verwachten HME en Scheepsbouw Nederland binnen enkele weken aangewezen te worden als officiële exportconsulent. De regeling Starters for International Business is bedoeld om MKB-bedrijven op weg te helpen met hun exportambities. Meer specifiek voor MKB-bedrijven:

  • die geen of weinig ervaring hebben met zakendoen op (bepaalde) buitenlandse markten,
  • die export vast willen inbedden in hun onderneming of hiertoe reeds hebben besloten,
  • die beschikken over een organisatie en voldoende geld en
  • die bereid zijn tijd en geld te investeren om echt stappen over de grens te zetten.

Voor meer informatie over de SIB regeling, klik hier.

Ons aanbod
Is deze regeling interessant voor u? Schakel ons dan in als uw exportconsulent. Wij bieden u dan ten minste twee persoonlijke gesprekken met de directeur van Scheepsbouw Nederland, dhr. Peter Zoeteman. Hij komt langs voor een eerste gesprek om met u te sparren, u te voorzien van advies en te bepalen waar de aandacht op komt te liggen bij het vervolgtraject. Zoeteman volgt dit op met een tweede bezoek aan uw bedrijf. Vervolgens staan ook de andere collega’s van het exportteam klaar om u verder te helpen. Het totale traject van advies bestaat uit minimaal drie ontmoetingen + benodigde follow-up op afstand. Als resultaat van dit gezamenlijke traject ontvangt u aan het einde een rapport.

Kosten
Deelname aan Starters for International Business kost u niets. Zodra uw aanmelding bij RVO is ingediend en goedgekeurd, ontvangt u een voucher. Deze wisselt u bij ons in tijdens het eerste gesprek. De kosten zijn dan volledig gedekt. Kosten die voortvloeien uit de gesprekken (zoals eigen marktonderzoek, internationale reizen) vallen hier buiten.

Aanmelden
Klik hier om uw interesse kenbaar te maken in deze regeling. Wij nemen vervolgens contact met u op over de verdere details zodra wij aan de slag kunnen met de uitvoering van de regeling.

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact om met algemeen directeur van Scheepsbouw Nederland Peter Zoeteman via T: 010 44 44 333 of  E: [email protected] of met HME’s Export Promotion Manager Arne Heutink via T: 010 44 44 333 of E: [email protected]

SEA Japan volgende week van start

Aanstaande week, van 9 t/m 11 april, vindt SEA Japan plaats in Tokyo. Nederland is present met een Holland Paviljoen. De beursorganisatie verwacht 17.000 professionals uit meer dan 30 landen te verwelkomen. Dit jaar concentreert de beurs zich op 3 thema’s: milieubescherming, offshore exploratie en oceaanbeveiliging.

Sea Japan
Het Holland Paviljoen heeft een goede locatie, vlakbij de ingang in de EAST Hall 1 & 2 van het Tokyo Big Sight Center. Bij de afgelopen editievan Sea Japan in 2012 namen er 466 exposanten deel uit 27 landen. Het aantal bezoekers dat de beurs bezocht was 17.390.

Deelnemers aan het Holland Paviljoen:
- Observator
- Vaf Instruments
- VDL Klima
- Winmag
- Winteb

Netwerkreceptie
In samenwerking met de Nederlandse ambassade in Japan, organiseert HME een Cocktail Netwerkreceptie. De ambassadeur, Mr Radinck J. van Vollenhoven, zal iedereen verwelkomen en een openingsspeech houden. De netwerkreceptie vindt plaats op donderdag 10 april, van 3 pm t/m 5 pm in de Holland Lounge van het Holland Paviljoen, standnummer HO-02 in de East Hall 1.

Meer informatie
Neem voor meer informatie over het Holland Paviljoen op SEA Japan contact op met HME Singapore’s General Manager Marjan Lacet via T: +65 65 59 61 80, M: +65 91 47 90 75, Skype: hmemarjan of E: [email protected].

Eerste editie van OTC Asia verliep succesvol voor de Nederlanders

Afgelopen week, van 25 t/m 28 maart, vond de eerste editie van OTC Asia plaats in het Kuala Lumpur Convention Centre (KLCC) in Kuala Lumpur. Het evenement dat een beurs en conferentie beslaat heeft een zeer goede prestatie neergezet met maar liefst 25.100 bezoekers afkomstig uit 88 landen.

De kwaliteit van de bezoekers lag behoorlijk hoog, als ook de kwaliteit van de exposanten. Onder hen: Technip, Sapura Kencana, Icon Offshore, Muhibbah Engineering, MMHE, Bumi Armada, Petronas, Shell en nog vele anderen. De exposanten waren verdeeld over 7 beurshallen. Ook waren er 10 landenpaviljoens. Naast Nederland o.a. paviljoens van Noorwegen, Canada, Singapore, Korea, China, Australië, Mexico en de USA. .

Op de tweede beursdag werd op de residentie van Harry Molenaar, ambassadeur van de Nederlandse ambassade in Kuala Lumpur, een netwerkreceptie georganiseerd. De opkomst was goed, er waren o.a. een aantal belangrijke Maleisische counterparts aanwezig.

Online fotoalbum
Klik hier voor een online foto album over deze beurs.

OTC Asia 2016
Zonder twijfel organiseert HME ook op OTC Asia 2016 weer een Holland Paviljoen. Het evenement vindt plaats van 22 t/m 25 maart 2016. Meer informatie volgt t.z.t.

Meer informatie
Neem voor meer informatie over deze beursdeelname contact op met HME Singapore’s General Manager Marjan Lacet via T: +65 65 59 61 80, M: +65 91 47 90 75, Skype: hmemarjan of E: [email protected].

Holland Paviljoen op Asia Pacific Maritime volop in de belangstelling

Van 19 t/m 21 maart vond de 13e editie van de beurs APM plaats in Marina Bay Sands in Singapore. De beurs was groter dan ooit, met 1518 exposanten uit 60 landen, verdeeld over 6 beurshallen, met 16 officiële landenpaviljoens en een totaal aantal bezoekers van 14.200. Een stijging van 11% ten opzichte van de vorige editie in 2012. Nederland was present met een groot Holland Paviljoen.

De beurs werd officieel geopend door Senior Minister of State, Mrs Josephine Teo, van het Ministry of Finance & Ministry of Transport. Aansluitend maakte zij een VIP tour langs de verschillende stands en paviljoens. Natuurlijk werd ook het Holland Paviljoen aangedaan. Algemeen Directeur van Scheepsbouw Nederland, Peter Zoeteman, en de Nederlandse ambassadeur in Singapore, Jacques Werner leidden de minister rond langs enkele Nederlandse bedrijven.

Shore Support seminar
Tevens werd op de eerste beursdag in de middag het Shore Support seminar georganiseerd door HME Singapore, waarna de netwerkreceptie plaats vond in de lounge van het Holland paviljoen. De opkomst bij de netwerkreceptie was zeer goed.

Fotoverslag
Klik hier om het online fotoverslag te bekijken.

APM 2016
Met grote waarschijnlijkheid wordt op APM 2016 opnieuw een Holland Paviljoen georganiseerd. APM 2016 vindt plaats van 16 tot en met 18 maart 2016.

Meer informatie
Neem voor meer informatie over deze beursdeelname contact op met HME Singapore’s General Manager Marjan Lacet via T: +65 65 59 61 80, M: +65 91 47 90 75, Skype: hmemarjan of E: [email protected].

Technical Superintendent Course Module 3

The ISM Code requires that personnel involved in the Ship Management System of a company have sufficient  knowledge. To address this issue, HME has developed a dedicated course for technical superintendents. Ensuring that participants can fully comply with the ISM code, the course also offers practical knowledge that helps superintendents in their daily work.

Goal
Providing (potential) technical superintendents with knowledge so they can perform their tasks to the best of their ability. Following the course also ensures they comply with ISM obligations.

Topics
The six-day course consists of three modules of two days each.

Module 1: Laws and regulations, damages and insurance, docking and repairs
Day one starts with a refresher and update course regarding laws and regulations. The focus is mainly on the new requirements for vessels and crew and the current attention from inspection authorities. The second part covers  the various types of damages and insurance, including liability issues.

Day two is focused on every aspect of docking and repairs: requesting and evaluating tenders, preparations, the docking process and the eventual realisation. The insights provided give a sound foundation for superintendents to confidently deal with their regular tasks.

Module 2: Incident investigation
It’s the middle of the night and the phone rings. An incident. Now what? These two course days deal with the entire process from beginning to end. This module is based on real-life examples and involves the following themes: research, evaluation and lessons. At the end of module 2, superintendents are fully prepared for any calamity.

Module 3: Financial maintenance management & communication
Budgeting and managing maintenance costs are also part of the tasks of the superintendent and the fifth day of the course focuses on the basic principles.

Finally, all the elements come together as we zoom in on the role of the superintendent in the entire process. The importance of the various stakeholders is also included, with an emphasis on effective communication. This will lead to a better performance of the Superintendent whitin the Ship Management System.

For and by whom
Junior technical superintendents, engineers or maritime officers who wish to take the next step to become superintendents, technical managers and professionals from equipment suppliers who want to learn more about the work of technical superintendents. It may also be a welcome refresher course for experienced technical superintendents. Some practical experience is a must.

The course is run by experienced professionals active in the shipping industry.

Course dates
Module 1: 11 – 12 March 2014
Module 2: 15 – 16 April 2014
Module 3: 20 – 21 May 2014

Course schedule per module
Each module consists of two days with the following schedule:
Day 1: 10.30 – 22.00, including lunch and dinner
Day 2: 08.00 – 15.00, including lunch

Location
Delta Hotel, Vlaardingen

Participants
Minimum 10

Costs
Complete course
Members                    € 1,795
Non-members           € 2,195

Module
Members                    € 775
Non-members           €875

The amounts quoted include course materials, reference material and lunches/dinners. They exclude accommodation and VAT. The Delta Hotel offers reduced rates for the participants.

The modules can also be taken individually. Contact us for the possibilities.

Flexible registration
The work of superintendents is subject to the dynamics of the day. Should you have to miss one or more days of the course, we will send you the course material and you’ll have the opportunity to catch up free of charge during the next course. Sending a replacement is also an option.

Click here to Register.

More information
For more information, contact Christina Syropoulos on +31 10 44 44 333 or [email protected].