Recordaantal bezoekers tijdens Posidonia 2014

Vorige week (2-6 juni 2014) vond één van de grootste maritieme evenementen in Europa plaats: de beurs Posidonia in Griekenland. Het aantal unieke bezoekers was dit jaar groter dan ooit: 19.421 bezoekers! Er heerste duidelijk een positieve stemming onder zowel de Griekse als internationale deelnemers en bezoekers. Het recordaantal bezoekers onderstreepte dit. Aan de beurs namen 1.843 exposanten deel uit 93 landen; verdeeld over 4 hallen. Griekenland is het land van veel kapitaalkrachtige reders. De beurs kenmerkt zich dan ook als een beurs waar veel Griekse reders op afkomen. Dit was zichtbaar gedurende de beurs en maakt dit evenement uniek ten opzichte van veel andere evenementen. Bovendien waren er zoals gebruikelijk rondom de beurs diverse evenementen en feestjes van Griekse reders, die mogelijkheden boden om te netwerken met de eindklant.

Holland Paviljoen
Het Holland Paviljoen dat Netherlands Maritime Technology realiseerde, bevond zich op een centrale locatie in hal 4 (best bezochte hal tijdens de beurs). Het paviljoen was met 6 deelnemers kleiner dan de afgelopen edities van Posidonia, maar ondanks dit gegeven was er veel aandacht voor het Nederlandse aanbod. De ondersteuning van de Nederlandse Ambassade in Athene werkte versterkend. In samenwerking met de Ambassade werd een netwerkreceptie gerealiseerd op het Holland Paviljoen op donderdag 5 juni. Tijdens dit goed bezochte event was geruime tijd om verder te netwerken met relaties.

Posidonia 2016
Ook in 2016 heeft NMT de intentie om erbij te zijn op Posidonia met een Holland Paviljoen op deze centrale locatie. Houd hiervoor de exportkalender goed in de gaten! Neem voor meer informatie over deze beursdeelname contact op met Netherlands Maritime Technology’s Trade Promotion Manager Arne Heutink via T 010 44 44 333 of E [email protected]

Netherlands Maritime Technology Singapore Branch verwelkomt Kranendonk Production Systems BV als nieuw lid

Onlangs heeft Netherlands Maritime Technology Singapore Branch, een nieuw lid mogen verwelkomen: Kranendonk Production Systems BV. Het bedrijf is nu één van de 13 leden die NMT Singapore Branch vertegenwoordigt in groot Zuidoost-Azië. 

Kranendonk Production Systems BV
Kranendonk ontwikkelt high-tech machines met industriële robots die worden ingezet voor het lassen en snijden van staal. Klanten van Kranendonk bouwen vliegdekschepen, wolkenkrabbers en stadions. Kijk voor meer informatie op www.kranendonk.com.

NMT Singapore Branch bedient momenteel:
-  Aquality BV
- Bierens Companies
- CSI Control Systems
- DBR BV
- Geberit BV
- Kranendonk Production Systems BV
- Loggers BV
- Maritime Consult
- Oliveira Hydro, Marine & Shipping
- TKF
- Trustlube BV
- Winmag
- WRS Group

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met General Manager Singapore Branch Marjan Lacet via T: +65 65 59 61 80, M: +65 91 47 90 75, Skype: hmemarjan of E: [email protected]

Handelsmissie Brazilië met focus op scheepsbouw, offshore, olie & gas

Van 15 t/m 25 september organiseert IRO in samenwerking met Netherlands Maritime Technology een handelsmissie naar de regio Rio Grande do Sul in Brazilië met focus op scheepsbouw, offshore en olie & gas. Hoofddoel van de missie is een bezoek aan de belangrijkste offshore scheepswerven en bedrijven in de regio rondom Rio Grande en Porte Alegre. Optioneel bij deze handelsmissie is een bezoek aan de Rio Oil & Gas beurs die van 15 t/m 18 september plaatsvindt.

Plaatsvervangend directeur-generaal buitenlandse economische betrekkingen Marten van den Berg van het ministerie van Buitenlandse Zaken zal de beurs Rio Oil & Gas tevens bezoeken. Aan deelnemers van deze handelsmissie wordt de mogelijkheid geboden om aan te sluiten bij zijn olie & gas programma in Rio de Janeiro. Details hierover worden binnenkort bekend gemaakt. Mogelijk sluit Van den Berg ook aan bij de missie naar Rio Grande do Sul.

De Braziliaanse markt
Rio Grande en Porte Alegre behoren tot de staat Rio Grande do Sul in het zuiden van Brazilië. Deze staat is door de Braziliaanse overhead specifiek ingericht voor de bouw van schepen en installaties voor de offshore, olie & gas industrie. Niet alle benodigde technologie hiervoor is echter beschikbaar in de regio. Daarom worden steeds vaker modules gebouwd in het buitenland en gemonteerd in Rio Grande. Deze werkwijze opent deuren voor Nederlandse toeleveranciers. De belangrijkste werven in Rio Grande zijn Engevix, Quip, ERG en EBR. Deze laatste werf is nog onder constructie. Voor meer marktinformatie kijk hier.

Samenwerking met Federation of Industries of the State Rio Grande do Sul
Deze handelsmissie wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met de Federation of Industries of the State Rio Grande do Sul (FIERGS). Deze vereniging vertegenwoordigt 113 bedrijven. Één van de doelen van FIERGS is het sturing geven aan, vertegenwoordigen en ontwikkelen van de industriële sector in Rio Grande do Sul.

Elevator pitch
Gedurende ieder bezoek wordt aan deelnemers de mogelijkheid geboden om in een pitch van 2 tot 3 minuten het bedrijf te presenteren.

Programma
Klik hier voor het complete programma van de handelsmissie: Programma handelsmissie Brazilie

Aantal deelnemers
Minimaal 8, maximaal 15 bedrijven

Kosten
De kosten per deelnemend bedrijf bedragen € 750,- excl. BTW. Vlucht- en hotelkosten zijn voor eigen rekening.

Inschrijven
De inschrijving voor deze handelsmissie loopt via IRO. Klik hier voor het inschrijfformulier: Intake + registration Form trade mission Brazil. Stuur het inschrijfformulier voor uiterlijk 30 juni per mail naar [email protected].

Meer informatie
Neem voor meer informatie over deze handelsmissie contact op met Ruud Liem, Business Development Manager bij IRO via T 079 34 11 981 of E [email protected] of met Arne Heutink, Trade Promotion Manager bij Netherlands Maritime Technology, via T 010 44 44 333 of E [email protected].

Met dank aan:
Deze handelsmissie wordt ondersteund door de Nederlandse overheid. In mei 2014 werd een Partners for International Business overeenkomst tussen het Nederlandse maritieme cluster en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland getekend. Deze activiteit maakt onderdeel uit van deze overeenkomst. Het Consulaat-Generaal in Rio de Janeiro en de NBSO in Porto Alegre ondersteunen de handelsmissie lokaal.

EWEA Parijs 2015

Van 17 tot en met 20 november 2015 vindt de beurs EWEA Parijs plaats in Parijs. Netherlands Maritime Technology (NMT) heeft de intentie om opnieuw een Holland Paviljoen te organiseren op deze beurs in samenwerking met NWEA.

Offshore- en windenergiemarkt
Windenergie in Europa is een markt die in beweging is en steeds verder groeit. In 2020 is behoefte aan 30 tot 40 GW aan windturbine-capaciteit, volgens verwachtingen van de Europese Commissie. Om dit te bereiken, dient er meer dan 4 GW aan capaciteit per jaar te worden bijgebouwd. Vier GW staat alleen al gelijk aan zo’n 800 turbines van 5 MW! In 2013 was windenergie alleen al 31% van de totale nieuw geïnstalleerde energie capaciteit. In Europa zijn Groot-Brittannië en Duitsland leidende markten, maar de investeringen in bijvoorbeeld Frankrijk (thuisbasis EWEA 2015 Parijs) nemen duidelijk toe.

Ook in niet Europese markten is windenergie in opkomst. Voorbeelden hiervan zijn de VS, Zuid-Korea en Japan. In Zuid-Korea leeft een sterke vraag naar kennis op het gebied van windenergie. Nederland kan deze leveren. Overheden in Azië investeren in toenemende mate in hernieuwbare energie. Ook in Zuid-Amerika beginnen zich ontwikkelingen af te tekenen, met name in Brazilië.

EWEA Parijs
EWEA annual event  is Europa’s grootste windenergie evenement en conferentie. In 2015 vindt deze plaats in Parijs. Hier komen windenergiebedrijven uit heel de wereld bijeen om inhoudelijk met elkaar in gesprek te gaan en om te netwerken. EWEA On & Offshore Parijs biedt een combinatie van kennisoverdracht en business en is de ontmoetingsplaats voor professionals die actief zijn in de windenergiesector, zowel onshore als uitdrukkelijk ook offshore gerelateerd. De vorige EWEA editie in Barcelona trok ruim 8.000 bezoekers uit 82 landen uit de hele windenergie supply chain.

Holland Paviljoen
Deelnemers aan het Holland Paviljoen kunnen gegarandeerd rekenen op een eersteklas exposure en kunnen zich door de full-service dienstverlening van NMT 100% concentreren op het zaken doen. Deelname is inclusief:

- standbouw inclusief uiting van uw bedrijfslogo, posterwanden en bedrijfsnaam
- stand inventaris, elektra en verlichting
- gezamenlijke centrale lounge inclusief catering
- netwerkreceptie (indien hiervoor ondersteuning komt uit de publieke sector)
- voorstel reisarrangement
- voorstel transportarrangement voor beursmateriaal
- gezamenlijke PR
- ondersteuning vanuit NMT

Voorbehoud
Het Holland Paviljoen zal alleen gerealiseerd worden als minimaal 170 m2 ruimte in het paviljoen afgenomen wordt (naar verwachting circa 13 deelnemers, afhankelijk van de individuele standgrootte). De beursdeelname dient namelijk zonder financiële ondersteuning van de overheid of derden gerealiseerd te worden.

Mocht het benodigde aantal inschrijvingen voor het Holland Paviljoen niet gehaald worden, dan kunnen inschrijvingen in overleg individueel wel overgedragen worden aan de beursorganisatie om uw deelname te garanderen. U kunt dit aangeven op het inschrijfformulier.

Oppervlakte paviljoen
Circa 200 m2.

Kosten
De kosten per m2 bedragen € 645,- excl. BTW (minimale afname 9 m2). Prijzen zijn exclusief reis- en verblijfskosten.

Mocht het benodigde aantal inschrijvingen om het Holland Paviljoen te realiseren niet gehaald worden, dan kunt u individueel wel deelnemen aan de beurs onder de prijscondities van EWEA.

NWEA, NNOW, Energy Valley
Deze activiteit wordt uitgevoerd in samenwerking met NWEA. Tijdens EWEA Offshore 2013 en EWEA On- en Offshore 2014 werd het Holland Paviljoen onder het Wind Energy by Holland concept al door HME gerealiseerd. Dit zal ook gebeuren tijdens EWEA Offshore 2015 (Kopenhagen). De komende jaren wordt de samenwerking doorgezet met NMT als vaste uitvoerder.

Meer informatie en inschrijving
Klik hier om in te schrijven. Neem voor meer informatie contact op met Arne Heutink, Trade Promotion Manager bij Netherlands Maritime Technology via T 010 44 44 333 of E [email protected]

Nederland is vertegenwoordigd op Posidonia 2014

Van 2 tot en met 6 juni 2014 vindt de beurs Posidonia plaats in het Metropolitan Expo bij het vliegveld van Athene. Posidonia behoort tot één van de belangrijkste internationale maritieme beurzen, o.a. omdat Griekenland een belangrijk redersland is. Nederland is vertegenwoordigd op de beurs met een Holland Paviljoen. 

De vier beurshallen zijn deze beursweek gevuld met ruim 1800 exposanten afkomstig uit 93 landen. Er zijn 21 landenpaviljoens present. Het Holland Paviljoen omvat 6 deelnemers.

Netwerkreceptie
Traditioneel vindt op de donderdag (5 juni) in samenwerking met de Nederlandse ambassade in Athene een netwerkreceptie plaats op het Holland Paviljoen. Ambassadeur Jan Th. Versteeg zal de gasten verwelkomen. De netwerkreceptie start om 16.30 uur en duurt tot 18.30 uur. Iedereen is welkom.

Deelnemers aan het Holland Paviljoen
Engine Partners
Aegir-Marie
Herculan Marine
Loenen Repairs
Euroshore
Ports of Curaçao

Meer informatie
Neem voor meer informatie over het Holland Paviljoen op Posidonia contact op met Netherlands Maritime Technology. Contactpersoon is Trade Promotion Manager Arne Heutink, bereikbaar via T 010 44 44 333 of E [email protected]

Eendaagse chartervlucht richting SMM met korting voor leden

TradeFairs.nl biedt speciaal aan leden van Netherlands Maritime Technology (leden Vereniging Holland Marine Equipment en VNSI) 1-daagse chartervluchten vanaf Rotterdam The Hague Airport naar de beurs SMM 2014 tegen een aantrekkelijk kortingstarief. De chartervluchten staan gepland op 9 en 10 september.

Het programma luidt als volgt:

07.00 uur Vertrek met CityJet vanaf Rotterdam The Hague Airport
08.10 uur Aankomst luchthaven Hamburg en aansluitend transfer per touringcar naar de beurs SMM 2014
09.30 – 18.00 uur Individueel bezoek aan de beurs SMM
18.00 uur Transfer naar de luchthaven
19.30 uur Vertrek naar Rotterdam
20.40 uur Aankomst Rotterdam The Hague Airport

Hierbij is inbegrepen:

- Vluchten met CityJet heen en terug
- Alle luchthavenbelastingen
- Ontbijt en lichte maaltijd aan boord
- Transfers tussen de luchthaven en de beurs
- Reisbegeleiding

De ticketprijs bedraagt € 449,00 per persoon. Voor leden van Netherlands Maritime Technology (leden Vereniging Holland Marine Equipment en VNSI) geldt een speciaal tarief van € 395,00 op deze dagvlucht (Let op: actie is geldig bij boeking voor 1 juni a.s.).

Inschrijven
Klik hier voor meer informatie en om direct in te schrijven.

SEA Japan editie was grootste ooit

Afgelopen week vond SEA Japan plaats in Tokyo, in het Tokyo Big Sight Exhibition Center. Verdeeld over 2 hallen (East Hall 1 & 2),  namen 489 exposanten deel uit 27 landen en regio’s. Onder de exposanten ook diverse Nederlandse bedrijven die zich hadden verenigd in het Holland Paviljoen.

De beursorganisatie heeft bekend gemaakt dat deze SEA Japan editie de grootste ooit was. Het totaal aantal bezoekers lag dan ook op 18.632, een stijging ten opzichte van 2 jaar geleden toen er 17.728 bezoekers naar de beurs kwamen.

Netwerkreceptie
Op donderdagmiddag vond in samenwerking met de Nederlandse ambassade in Tokyo een netwerkborrel plaats in de Holland Lounge van het Holland Paviljoen. De netwerkreceptie werd goed bezocht.

Online fotoalbum
Klik hier voor het online fotoalbum.

Meer informatie
Neem voor meer informatie over deze beursdeelname contact op met Marjan Lacet, General Manager Singapore Office via T: +65 65 59 61 80, M: +65 91 47 90 75, Skype: marjan.lacet of E: [email protected].

Holland Paviljoen op INMEX China

Groeit INMEX China deze editie weer stevig door? De beurs vindt dit jaar van 10 tot en met 12 december plaats in Guangzhou en ook deze keer is er een Holland Paviljoen op de beurs. Afgelopen editie (2012) brak de beurs alle records met 550 exposanten (332 lokaal, 218 internationaal) en in totaal 10.120 bezoekers. Het aantal internationale bezoekers nam toe met 10%. Bent u erbij a.s. december? Boek nu uw stand in het Holland Paviljoen!

De Chinese markt
Qua opleveringen van nieuwe schepen pakte China de koppositie in 2013 met 35% van de opleveringen (13,4 miljoen CGT), tegen 32% voor Zuid-Korea (12 miljoen CGT). In de sterk aantrekkende markt gedurende 2013 hebben de Chinezen de koppositie qua orderintake terugveroverd op de Koreanen met 40% van de nieuwe orders. De Chinezen hebben ook het grootste orderboek ter wereld, met ruim 36% van het totale tonnage. Naast de vertrouwde productie van bulkcarriers, tankers en kleinere tot middelgrote containerschepen, laten de Chinezen zich in toenemende mate gelden op het gebied van grote containerschepen, offshore schepen en –platforms en andere complex tonnage zoals LNG tankers. Wat betreft de offshore platforms concurreert China vooral op prijs met Singapore. Ook komen er inmiddels grote aantallen Platform Supply Vessels van Chinese werven. Deze zijn voor een groot deel bestemd voor de markt in China en omringende landen in Azië, maar een groeiend aantal vindt ook zijn weg naar Europa. In de wervensector is sprake van een consolidatieslag, waarbij de grote staatsondernemingen China State Shipbuilding Corporation (CSSC) en China Shipbuilding Industry Corporation (CSIC) zichzelf aan het herstructureren zijn met hulp van de staat. De Chinese overheid wil dat de wervensector slagvaardiger wordt en zich meer gaat richten op specialistisch complex tonnage met een grotere toegevoegde waarde.

INMEX China
Op de zesde editie van INMEX China is 162 m² gereserveerd voor het Holland Paviljoen. Nederland neemt een prominente plaats in op de beurs en is zoals van ouds verzekerd van een goede locatie bij de hoofdingang van de hal.

Wilt u meer weten over het Holland Paviljoen op INMEX China?
Klik hier voor meer informatie en de mogelijkheid om in te schrijven of neem contact op met Marjan Lacet, General Manager Singapore Office via T: +65 65 59 61 80, M: +65 91 47 90 75, Skype: marjan.lacet of E: [email protected].

Samen aan de slag met uw exportplannen

Heeft uw bedrijf de ambitie om zaken te gaan doen met het buitenland of met nieuwe maritieme regio’s? Heeft uw bedrijf geen of beperkte exportervaring of beperkte exportervaring in bepaalde regio’s/markten? Dan komen wij graag bij u langs om met u over uw exportplannen te praten! Sterker nog: we maken ook nog eens een rapport van onze bezoeken en adviezen aan u.

Als onderdeel van de Starters for International Business (SIB) regeling, die wordt uitgevoerd in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), verwachten Netherlands Maritime Technology binnen enkele weken aangewezen te worden als officiële exportconsulent. De regeling Starters for International Business is bedoeld om MKB-bedrijven op weg te helpen met hun exportambities. Meer specifiek voor MKB-bedrijven:

  • die geen of weinig ervaring hebben met zakendoen op (bepaalde) buitenlandse markten,
  • die export vast willen inbedden in hun onderneming of hiertoe reeds hebben besloten,
  • die beschikken over een organisatie en voldoende geld en
  • die bereid zijn tijd en geld te investeren om echt stappen over de grens te zetten.

Voor meer informatie over de SIB regeling, klik hier.

Ons aanbod
Is deze regeling interessant voor u? Schakel ons dan in als uw exportconsulent. Wij bieden u dan ten minste twee persoonlijke gesprekken met de directeur van Netherlands Maritime Technology, dhr. Peter Zoeteman. Hij komt langs voor een eerste gesprek om met u te sparren, u te voorzien van advies en te bepalen waar de aandacht op komt te liggen bij het vervolgtraject. Zoeteman volgt dit op met een tweede bezoek aan uw bedrijf. Vervolgens staan ook de andere collega’s van het exportteam klaar om u verder te helpen. Het totale traject van advies bestaat uit minimaal drie ontmoetingen + benodigde follow-up op afstand. Als resultaat van dit gezamenlijke traject ontvangt u aan het einde een rapport.

Kosten
Deelname aan Starters for International Business kost u niets. Zodra uw aanmelding bij RVO is ingediend en goedgekeurd, ontvangt u een voucher. Deze wisselt u bij ons in tijdens het eerste gesprek. De kosten zijn dan volledig gedekt. Kosten die voortvloeien uit de gesprekken (zoals eigen marktonderzoek, internationale reizen) vallen hier buiten.

Meer informatie & aanmelden
Klik hier voor meer informatie en de mogelijkheid om uw interesse in de SIB regeling kenbaar te maken of neem contact op met algemeen directeur van Netherlands Maritime Technology Peter Zoeteman via T: 010 44 44 333 of  E: [email protected] of met Arne Heutink, Trade Promotion Manager Netherlands Maritime Technology via T: 010 44 44 333 of E: [email protected].

Persoonlijk advies van exportconsulent

Heeft uw bedrijf de ambitie om zaken te gaan doen met het buitenland of met nieuwe maritieme regio’s? Heeft uw bedrijf geen of beperkte exportervaring of beperkte exportervaring in bepaalde regio’s/markten? Dan komen wij graag bij u langs om met u over uw exportplannen te praten! Sterker nog: we maken ook nog eens een rapport van onze bezoeken en adviezen aan u.

Als onderdeel van de Starters for International Business (SIB) regeling, die wordt uitgevoerd in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), verwacht Netherlands Maritime Technology binnen enkele weken aangewezen te worden als officiële exportconsulent. De regeling Starters for International Business is bedoeld om MKB-bedrijven op weg te helpen met hun exportambities. Meer specifiek voor MKB-bedrijven:

  • die geen of weinig ervaring hebben met zakendoen op (bepaalde) buitenlandse markten,
  • die export vast willen inbedden in hun onderneming of hiertoe reeds hebben besloten,
  • die beschikken over een organisatie en voldoende geld en
  • die bereid zijn tijd en geld te investeren om echt stappen over de grens te zetten.

Voor meer informatie over de SIB regeling, klik hier.

Ons aanbod
Is deze regeling interessant voor u? Schakel ons dan in als uw exportconsulent. Wij bieden u dan ten minste twee persoonlijke gesprekken met de directeur van Netherlands Maritime Technology, dhr. Peter Zoeteman. Hij komt langs voor een eerste gesprek om met u te sparren, u te voorzien van advies en te bepalen waar de aandacht op komt te liggen bij het vervolgtraject. Zoeteman volgt dit op met een tweede bezoek aan uw bedrijf. Vervolgens staan ook de andere collega’s van het Trade Promotionteam klaar om u verder te helpen. Het totale traject van advies bestaat uit minimaal drie ontmoetingen + benodigde follow-up op afstand. Als resultaat van dit gezamenlijke traject ontvangt u aan het einde een rapport.

Kosten
Deelname aan Starters for International Business kost u niets. Zodra uw aanmelding bij RVO is ingediend en goedgekeurd, ontvangt u een voucher. Deze wisselt u bij ons in tijdens het eerste gesprek. De kosten zijn dan volledig gedekt. Kosten die voortvloeien uit de gesprekken (zoals eigen marktonderzoek, internationale reizen) vallen hier buiten.

Aanmelden
Klik hier om uw interesse kenbaar te maken in deze regeling. Wij nemen vervolgens contact met u op over de verdere details zodra wij aan de slag kunnen met de uitvoering van de regeling.

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met algemeen directeur van Netherlands Maritime Technology Peter Zoeteman via T: 010 44 44 333 of  E: [email protected] of met Arne Heutink, Trade Promotion Manager Netherlands Maritime Technology, via T: 010 44 44 333 of E: [email protected].